Pre nego što vas poslužimo našom kafom, zrno arabike koju koristimo prelazi put od najudaljenijih plantaža, preko farmera i berača do finog mlevenja. Zanimljivo je da je arabika najstarija i najpopularnija vrsta kafe, koja broji preko 1300 vrsta iste.
Zrno arabike je duguljasto i zelenkasto, i ima nizak sadržaj kofeina, oko 1 do 1,7%. To je važan podatak za kafopije jer nam govori da možemo da popijemo i veću količinu kafe tokom dana. Većinu sorti arabike je teško uzgajati i kultivisati, stoga je i proces pripreme espressa dosta zahtevniji, pa samim tim dobijamo kafu jako visokog kvaliteta.
Đura pravi kafu od najfinijeg svežeg blenda koji sadrži mešavinu iz Brazila, Gvatemale i Kostarike. Tamnim prženjem kafe dobijamo napitak punog tela, kome karamelizovana fruktoza daje slast, a svežina naglašava aromatična jedinjenja u samom zrnu.
Dominantne su arome šljive, cimeta, crne čokolade i karamele koji se savršeno mešaju sa svežim mlekom.